Bodybuilding vs. Powerlifting

0 Comments

av Geoff Roberts

Bodybuilding vs Powerlifting er et tema som har blitt diskutert og tanket over i årevis. Det er til og med en mild rivalisering av slags mellom de to, med den ene siden i noen tilfeller som pirker moro på den andre siden for forskjellige stereotyper som at kroppsbyggere er alle for show, eller styrkeløfter er fete. Når det gjelder styrke, synes jeg det er en mye bedre konkurranse enn navnene antyder. Jeg har sammenlignet styrken til kroppsbyggere med den av kraftløftere i fortiden, samt fått en tsunami av opprørt tilbakemelding fra styrkeløftfellesskapet, hvorav jeg er medlem, ironisk nok. Akkurat her går vi igjen.

IFBB Pro Ron Partlow fortalte nylig en historie på sin nye podcast (husk å sjekke den ut) om trening med en konkurrerende styrkeløfter. Ron snakket om nøyaktig hvordan mens denne styrkeløfteren han trente med var på et helt annet nivå av styrke på benken, knebøy Eintracht Frankfurt Skjorter så vel som Deadlift, røykte Ron ham på nesten alle andre øvelser. IFBB Pro Luke Sandoe forklarte nylig at målet hans i treningsstudioet er å ende opp med å være så sterkt som mulig på hver øvelse han utfører. Dette vil forklare hvorfor noen som seg selv eller Ron kan håndtere en styrkeløfter på tilbehørsbevegelser, men blir knust på de enorme tre. Hvilket stiller spørsmålet: Hvem er sterkere?

La oss ta en kroppsbygger, for argumentasjons skyld, så vel som en kraftløfter på høyt nivå som begge veier 275 pund. Kroppsbyggere har en tendens til å være store dødløftere, slik at heisen kan være i nærheten. De to andre kraftbevegelsene vil mer enn sannsynlig være omtrent 100 pund fra hverandre. Få kroppsbyggere benker mer enn 525 eller så, mens en høye nivå på 275 pund vil bli bedre til 600. Strekløfteren kommer til å huke 850 eller mer, mens kroppsbyggeren vil sveve omtrent 100 pund under det.

Når det er sagt, hvis disse to idrettsutøverne skulle gjøre hack -knebøy, bøyd over rader, sittende overhead Dumbbell Press, en slags PEC -fluebevegelse, etc., skal kroppsbyggeren på høyt nivå begrave styrkeløfteren i mange tilfeller. På grunn av sannheten om at kroppsbyggere må utvikle hver muskelmasse til sitt maksimale potensial, blir de i det vesentlige tvunget til å ende opp med å være sterke på nesten alle treningsløftninger. Nå før noen form for kroppsbyggende fans begynner å skrike om benken, knebøy så vel som dødløfter fra Akim Williams, James Hollingshead så vel som Ronnie Coleman, snakker jeg generelt sett. Disse dudene kan Qatars herrelandslag i fotball Skjorter absolutt henge med alle typer styrkeløfter med lignende kroppsvekt.

Så spørsmålet gjenstår. Er en kroppsbygger som er sterk på flertallet av alle heiser “sterkere” enn en styrkeløfter som er ekstremt sterk på bare benken, knebøy så vel som dødløft? Jeg føler at styrkeløftbevegelsene, spesielt knebøyen så vel som dødløft, er mye bedre styrker av styrke enn alle de andre nevnte kroppsbyggingsbevegelsene. Benk kan diskuteres, så vel som en flott situasjon kan gjøres at stående overheadpress ville være den neste beste styrkenes test i treningsstudioet utenfor knebøy så vel som dødløfter. Før noen form for olympiske løftekjemperne slår en pakning, forlater jeg med vilje disse heisene siden de to demografiene som blir diskutert ikke tar del i disse heisene. Av denne grunn tror jeg at styrkeløftene i sannhet er den sterkere gruppen.

Mens styrkeløftene er sterkere, tror jeg den generelle styrkeforskjellen mellom kroppsbyggere så vel som kraftløftere har blitt drastisk overdrevet gjennom årene. Hvis du krever bevis, kan du se noen av opp så vel som Vissel Kobe Skjorter kommende kroppsbyggere ut av Storbritannia som ikke bare løfter, men på samme måte kontrollerer store pund. Bare siden kroppsbyggere ikke blir dømt på sin styrke, betyr ikke det at de ikke er sterke. Det har vært veldig få mennesker i historien som kan utvikle Mr. Olympia -nivå muskelmasse uten å bli hypermektige i prosessen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *