Brunsj: Hvilke matvarer burde du ta inn, så vel som hva bør du unngå?

0 Comments

av Matt Weik, Sevilla FC Skjorter BS, CSCS, CPT, CSN

Å spise ute har endt opp med å bli mye mer så godt som mye mer fremtredende i våre hektiske liv. Alle av oss liker å tilfredsstille med kompiser så vel som familie, spise velsmakende mat, i tillegg til at de til og med tar del i voksne drikkevarer som mimosaer eller Bloody Mary’s. Imidlertid er det ofte ingen gode alternativer når vi går ut for å spise, spesielt hvis vi prøver å holde oss friske over brunsj.

Med alle tilleggskomponentene som er satt i forskjellige frokost så vel som lunsjmåltider, kan du stille spørsmål ved om det er så sunt å spise brunsj som det burde være. Heldigvis for deg har vi gjort forskningsstudien for å finne nøyaktig hvordan disse matvarene så vel som måltider kan påvirke kostholdsplanen din, så vel som hva du burde legge på tallerkenen din, samt hva du burde unngå.

Brunsjmat: Hva er noen sunne valg?

De fineste brunsjmatene er de du kan spise sakte og virkelig nyte. De burde være varme (men ikke varme), hjertelige så vel som trøstende, i tillegg til næringsrike.

Her er noen av de aller beste (og sunneste) matvarene du kan ta inn til brunsj:

1. omelett

En omelett er et enestående alternativ for brunsj, spesielt hvis du prøver å se vekten. Den har lite kalorier så vel som høyt protein, vitaminer, så vel som mineraler. Det kan lages med alle typer kjøtt eller grønnsaker, men sopp, paprika, så vel som løk er alltid gode valg.

2. Bagel med peanøttsmør

Dette er en tradisjonell brunsjmat som er enkel å lage, så vel som enkel å spise. Bageller med peanøttsmør har mye fiber så vel som protein, som begge hjelper deg med å føle deg fyldigere i lengre perioder.

Peanøttsmør har sunt fett så vel som protein, som også hjelper deg å føle deg full i lengre perioder. Peanøttsmør er også en enestående kilde til B -vitaminer så vel som E -vitamin, som begge hjelper til med å sikre hjertesykdom samt kreft.

3. Havremel

Oatmeal er en av de sunneste matvarene til brunsj. Den er mye i fiber, som holder deg full lenger så vel som å hjelpe lavere kolesterolnivå. Havremel inkluderer ingen mettet fett, så det vil ikke heve kolesterolnivået som annen frokostmat kan gjøre.

Den inkluderer også 10 gram protein per porsjon, noe som hjelper deg å føle deg full lenger enn andre korn gjør. Den aller beste delen med havregryn er at du virkelig kan tilpasse den til smaken din ved å tilsette honning, splenda, rosiner, valnøtter, samt til og med noe naturlig peanøttsmør hvis du ønsker det. Bruk fantasien din!

4. Reker så vel som korn

Ikke slå det opp før du prøver det! Reker så vel som korn er blant de aller beste matvarene til brunsj, siden de inkluderer gode tilbud med næringsstoffer, som C -vitamin, B12, protein, jern, samt kalsium. Den inkluderer også gode tilbud med fiber som hjelper fordøyelsen samt forbedrer avføring.

Reker er lite i fett så vel som natrium, noe som gjør det til en perfekt mat for de som har kostholdsplan eller som har høyt blodtrykk eller hjertesykdom. Bare forhindrer å legge bacon eller ost til det, da det kan legge til Kameruns herrelandslag i fotball Skjorter mye kalorier under brunsj hvis du prøver å bli med en diett.

5. Frisk frukt

Frisk frukt er en enestående kilde til vitaminer, mineraler, så vel som antioksidanter – alle ting som hjelper til med å bekjempe sykdom samt treg aldring! Frisk frukt inkluderer også vann, som hjelper fukter kroppen din mens du fyller den med næringsstoffer på nøyaktig samme tid. Prøv å legge friske bær eller bananer til havregryn, gresk yoghurt eller smoothie for en sunn brunsj godbit!

Brunsjmat: Hva burde du holde deg borte fra?

Unngå disse matvarene hvis du vil glede deg over tiden din på brunsj, så vel som ikke trenger å kontinuerlig bekymre deg for nøyaktig hvor mange kalorier du bruker:

1. Egg Benedict

Dette måltidet er vanligvis laget med posjerte egg, kanadisk bacon, engelske muffins, hollandaisesaus, samt i noen tilfeller grønnsaker som spinat eller tomat. Selv om det ikke er en typisk forekomst, har Eggs Benedict blitt knyttet til Salmonella -forgiftning i fortiden.

Salmonella er en type bakterier som er oppdaget i fjærkreprodukter som fjærkre og egg. Det kan forårsake diaré, feber, magekramper, oppkast, så vel som andre bivirkninger.

2. Fransk toast

Denne frokosten foretrukket er fullpakket med sukker – så mye som tre teskjeer per skive fransk toast! Velg fullkornsbrød i stedet for hvitt brød i tillegg til å bruke eggehviter i stedet for hele egg for mindre fett, så vel som Belgias herrelandslag i fotball Skjorter færre kalorier hvis du skal ha litt fransk toast under brunsj.

3. Hash Browns

Hashbrune er poteter som er stekt i olje så vel som smør, så disse velsmakende så vel som kjempegode produktene som vanligvis blir oppdaget på brunsj, er utrolig høyt i kalorier så vel som fett. De inkluderer også ekstremt bit ernæringsmessig verdi foruten vitamin C samt kalium. For et alternativ, prøv å ha fersk frukt i stedet for hasjbrune på BRunch.

4. Pannekaker så vel som vafler

Pannekaker eller vafler er ikke den aller beste brunsjmat. Årsaken er at de har mye finjusterte karbohydrater så vel som sukker, noe som kan resultere i en insulinspike så vel som en krasj. Dette kan etterlate deg utmattet så vel som irritabel, og det er ikke det du vil når du skal feire med venner. Det kan være appellerende for å tonn på disse munnvannende varene, men hvis du prøver å spise rent, så vel som å bo i kostholdet ditt, kan du forhindre pannekaker så vel som vafler under brunsj.

5. Stekt mat

Det burde ikke komme som noen overraskelse, men stekt mat er mye i kalorier så vel som fettmateriale (men de smaker sikkert godt, ikke sant?). De inkluderer også transfett, som forstås for å øke dårlige kolesterolnivåer samt lavere store kolesterolnivåer. Dette kan føre til en økt fare for hjertesykdom. Derfor er det finest å forhindre stekt mat når du spiser brunsj, da disse matproduktene er usunne for din hjertehelse og velvære, i tillegg til at du ikke gir kroppen din noen form for ekte verdige næringsstoffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *