6 måter sukker skader kroppen din

0 Comments

av Matt Weik

Sukker! Den fantastisk søte ingrediensen som bokstavelig talt kan få noe til å smake bedre, prøver sakte å ødelegge deg. Vurder sukker som Jedi Mind Tricks. Selv litt kan ha en langvarig effekt på deg, kroppen din og helsen din. Mange mennesker kjenner ikke de skadelige effektene av sukker før det er for sent. Ikke vent til det er for sent å gjøre en endring i ernæringsvanene dine, gjør endringen i dag. Les nedenfor for å finne 6 måter at sukker skader kroppen din.

1.) Sukkerkrasj
Jeg tror mange mennesker vil forstå konseptet med et sukkerulykke. Det som går opp, skal komme ned. Det er det øyeblikket etter å ha spist eller drakk noe som var fullt av sukker som ga deg en rask støt av energi, men som så fikk deg til å smelle på bremsene i stedet for sakte angående et fullstendig stopp. Dette skjer etter at kroppen er klar over at sukker er til stede og frigjør insulin – som det forventes å gjøre – og forårsaker blodsukkeret ditt for å komme ned.

Hvis du spiser noe med sukker bare for å skaffe energi, kan du prøve svart kaffe (uten sukker eller kremere). Kaffe har helsemessige fordeler så vel som koffein for å gi deg den energien du søker etter uten ekstra kalorier og krasjer på slutten.

2.) Insulin skyrockets
Et segue fra det ovennevnte er at når kroppen innser en økning i blodsukkernivået, må bukspyttkjertelen deretter frigjøre insulin for å normalisere disse nivåene. Selv om dette er en normal funksjon av kroppen, hvis det er en konstant tilstedeværelse av glukose i kroppen som må tas opp av cellene som skal brukes og ikke er, kan det endre insulinfølsomhet som fører til andre helseproblemer som prediabetes og full blåst diabetes. Når kroppen din er insulinresistent, er det nødvendig med medisiner for å kontrollere blodsukkeret. Det anbefales å prøve å holde blodsukkernivået stabile hele dagen ved ikke å konsumere produkter som inkluderer sukker.

3.) Avhengighet
Sukker er som å legge kokain i kroppen din – det er et medikament som kroppen din vil ha mye mer av etter at den har hatt det. Selv om det ikke er noen organisasjoner som holder ukentlige møter for “sukkeravhengige”, kan vi snart ha behov for dem hvis amerikanere ikke får handlingen sammen med ernæringen.

Etter å ha spist eller drakk noe inkludert sukker, slippes dopamin og serotonin for å gi deg den “føles god” følelse. Når kroppen din får den følelsen, higer den etter den. Når det avtar og insulin regulerer blodsukkeret, er du tilbake til firkantet en som ønsker mye mer sukker. Så hva skaper dette? En uendelig syklus der kroppen din vil ha mye mer og mye mer sukker for å få den samme følelsen. Hvis du mater kroppen din næringsstoffene den trenger og holder deg borte fra sukker, vil du være i bedre kontroll over kroppen din og hvordan du føler deg gjennom dagen.

4.) Pakke på kiloene
For å være helt ærlig, er dette en nedadgående spiral. Når du legger på deg ekstra vekt, risikerer du å løpe nedover veien mot overvekt. Overvekt fører deg nedover veien til insulinresistens. Insulinresistens tar deg enda mer nedover veien til diabetes. Alt dette kan stamme fra overflødig sukker i kostholdet ditt.

Ekstra sukker tilsatt alt du spiser er ekstra kalorier som er uønsket og unødvendig. Uten å vite det, kan du spise Tottenham Hotspur Skjorter mye mer kalorier enn du tenkte på bare fordi mange matvarer som er mye i sukker, mangler protein og fiber som vil hjelpe deg å føle deg full, og til slutt hindre deg i å spise mye mer av noe.

Det er faktisk ikke så utfordrende å legge vekt hvis du tenker på det og gjør regnestykket. La oss si om dagen at du spiser en godteribar og drikker en vanlig boks brus. Du ser på omtrent 500 kalorier best der. Hvis du spiser de 7 dager i uken, er det 3.500 kalorier. Du vet hva 3.500 kalorier tilsvarer, ikke sant? Ett pund – og vi snakker ikke om mager muskelmasse. Fjern overflødig sukker fra kostholdet ditt, periode.

5.) fremskynder aldringsprosessen
Hvis du kutter ut sukker fra kostholdet ditt, vil du ikke bare føle deg bedre, men du vil også se bedre ut. Mange mennesker kjøper alle slags fancy anti-aldring kremer og serum, noe som kan hjelpe, men hvis de ønsket å være forebyggende, burde de absolutt vurdere å ta en titt på hva de spiser gjennom dagen og gjøre endringer og modifikasjoner hvis de finner kostholdet sitt er full av sukker.

Gjennom en prosess som kalles glycation, griper glukosehold av kollagen og elastin (proteiner i kroppen) som er kjent for å bidra til å holde huden tett og glatt og gjør det vanskeligere for disse proteinene å reparere seg selv etter å ha blitt skadet, noe som kan føre til rynker og andre forhold assosiert med aldring. Ved å begrense sukkerarter, er kollagen og elastin i stand til å reparere seg selv og opprettholde hudens tetthet, slik at du ser yngre ut med mindre tegn på rynker.

6.) Tannforfall
Alle vil ha et enestående smil – det er hva folk legger merke til under et førsteinntrykk. Noen mennesker er født med det (anser deg som heldig), mens andre må betale for å oppnå det rette smilet. Uansett kan sukker absolutt gjøre noen skader på de perlehvite. Sukker Real Betis Balompie Skjorter i seg selv skader ikke direkte tennene dine, snarere prosessen med det som skjer inne i munnen din når sukker er til stede. Som du er klar over, har du bakterier i munnen. Mange mennesker bruker munnvann på toppen av å pusse tennene for å drepe noen av de ekle bakteriene. Men når sukker er til stede, setter det i gang en kjedereaksjon med bakteriene som deretter skaper syrer. Det er syren som angriper tannemalje, bryter ned og skader tennene. Når emaljen er svekket, kan det til slutt føre Kashima Antlers Skjorter til tannråte. Ta vare på munnen og tennene ved å holde sukker fra kostholdet ditt, så vel som ved å pusse og tanntråd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *