Domstolen gir endelig godkjenning til å bosette “å gjenopprette like sjanser for kvinner” i Brown University Athletics

0 Comments

En føderal domstol har i dag gitt endelig godkjenning til en forliksavtale mellom Brown University så vel som klassen av kvinnelige student-idrettsutøvere hos Brown som som Løste klassesøksretten for Browns avgjørelse i juni 2020 om å kutte kvinnelag fra sitt friidrettsprogram. Domstolsaksjonen, anlagt i juni ved å samarbeide advokat fra offentlig rettferdighet samt ACLU på Rhode Island, Bailey Glasser, samt et annet personlig lovgivningsfirma, påsto at kuttene krenket en samtykkeavtale fra 1998 som universitetet gikk inn for å overholde overholdelse Til tittel IX, den føderale lovgivningen som sikrer like gevinst tilgang til atletiske programmer for kvinnelige idrettsutøvere.

I september godkjente retten Danmarks herrelandslag i fotball Skjorter foreløpig avtalen, som blant annet gjeninnfører to kvinnelag i tillegg til eliminering eller reduksjon i tilstanden til enhver type kvinnes varsity -team i minst de neste fire årene. I løpet av de to månedene som enkeltpersoner ble gitt til varen til oppgjøret, ble en enkelt innvending innlevert av tolv traineer som er medlemmer av to kvinners idrettslag (gymnastikk samt ishockey) som ikke ble direkte påvirket av kutt i 2020 -programmet.

Offentlig rettferdighet samt ACLU fra Rhode Island Cooperating Attorney Lynette Labinger hevdet til støtte for godkjenning av oppgjørskontrakten i dag. Etter å ha hørt argumenter fra Labinger, så vel som fra advokat for Brown University, så vel som for innvenderne, pakket den amerikanske tingrettenes sjefsdommer John McConnell, jr. .

Drakten ble Sanfrecce Hiroshima Skjorter også håndtert av Leslie Brueckner fra Public Justice; Arthur Bryant fra Bailey Glasser i Oakland, CA; så vel som Jill Zwagerman samt Lori Bullock fra Newkirk Zwagerman i Des Moines, IA.

Offentlig rettferdighet så vel som ACLU samarbeidsadvokat Lynette Labinger uttalte i dag: “Gjennom den vedvarende så vel som uttømmende innsatsen fra kvinnelige idrettsutøvere på Brown så vel som vårt rettssaker, har vi effektivt pakket opp et oppgjør godkjent av retten som gjenoppretter mange av De atletiske sjansene for kvinner hvis Everton FC Skjorter programmer ble kuttet av Browns 2020 -omstilling av varsity -programmet, samt sikrer at Brown ikke vil gjøre noe enda flere kutt i minst de neste fire årene. Mens vi ønsker at vi kanskje har overtalt Brown til å bringe tilbake alle fem lagene, kunne vi hamre ut en kontrakt som har brakt tilbake minst to, så vel som vil holde linjen mot alle typer mye flere kutt de neste fire årene, hvoretter Brown vil fortsette å være forpliktet til å etterkomme fullt med tittel IXs krav. Dette er viktige fordeler for våre kvinnelige idrettsutøvere i avtalen med et voksende nasjonalt mønster for å krympe college -sportsprogrammer over hele landet. ”

“Dette er en utmerket suksess for våre klienter-de kvinnelige student-idrettsutøverne så vel som potensielle student-idrettsutøvere på Brown-så vel som alle dedikert til å fremme kjønn,” uttalte Arthur Bryant fra Bailey Glasser, co-rådgiver for kvinnene, som aller første brakte denne saken med offentlig rettferdighet (den gang rettslige advokater for offentlig rettferdighet) i 1992. “For et halvt år siden krenket Brown fritt 1998 -oppgjørskontrakten i denne landemerke Tittel IX -saken, og kunngjorde at den ville gjeninnføre menns varsity -team den hadde uttalt det ville eliminere, men ingen kvinnelag. Nå har Brown gjeninnført kvinnenes rideserier så vel som fektingsteam – i tillegg til ekstra beskyttelse til alle kvinnelagene. Dette beviser nok en gang den viktige verdien så vel som betydningen av tittel IX. ”

Dele denne:
Facebook
Twitter
E -post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *